Forrás: Pásztor Tünde

Palóc lány levese

Palóc lány levese

A birkahúst annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni.
Öt perc forralás után levesszük a tűzről, és leöntjük a vizét. A húst leöblítjük, és tiszta vízben újra főni tesszük.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, valamint a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert, egészben. Sóval és egész
borssal ízesítve addig főzzük nagyon lassan, amíg a hús
teljesen megpuhul. A zöldbabot meg a cikkekre vágott
burgonyát a végén tesszük bele, és azzal készre főzzük.
Tálalás előtt a húst felszeleteljük, a zöldségeket hasábokra
vagy karikákra vágjuk, visszatesszük a tálba, végül a
forró levest meghintjük a finomra vágott kaporral.

kaloria 590 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink