Egy kis lábasba öntjük a tejszínt és a tejet. Beletesszük a kis darabokra vágott fehér csokoládét, hozzákeverjük a vaníliaőrleményt. Mérsékelt hőfokon folyamatos keverés mellett elkezdjük melegíteni mindaddig, amíg a cukor és a fehér csokoládé tökéletesen fel nem olvad. Rögtön levesszük a tűzhelyről, és megvárjuk, amíg kézmelegre hűl.
Közben az áfonyát és a málnát turmixgépben simára turmixoljuk. Nagyobb lyukú szűrőn átpasszírozzuk, nem baj, ha marad benne mag, de a nagyját kiszűrjük ezzel. Hozzákeverjük a citrom finomra reszelt héját is.
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Ha a tejszínes keverék már annyira kihűlt, hogy a beledugott ujjunkat nem égeti, csak picit csípi, belerakjuk a felpuhult, kinyomkodott zselatinlapokat, és alaposan összedolgozzuk. Hozzákeverjük a gyümölcspürét, és elosztjuk négy tálkában.
A desszerteket egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe (vagy egy órára a fagyasztóba). Tálalás előtt éles késsel óvatosan körbevágjuk. A tálkák alját pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd határozott mozdulattal egy-egy kistányérra pottyantjuk a megdermedt krémet. Gyümölccsel, menta- vagy citromfűlevelekkel díszítjük.