Forrásig melegítjük a panna cottához a tejet, a cukrot és a vaníliaőrleményt, majd feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat, és hozzákeverjük a hideg tejszínt. Egy adagoló vagy tölcsér segítségével egyenlően elosztjuk a poharakban. Néhány órára hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul.
A sárgadinnyekompóthoz a dinnyekockákat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a vizet és a reszelt gyömbért. Addig forraljuk, míg a dinnyekockák kissé megpuhulnak, de nem főnek szét teljesen, majd hagyjuk kihűlni a gyümölcskeveréket.
Szétosztjuk a megkötött panna cották tetején a gyümölcskompótot, és egy fél órára visszatesszük a hűtőbe. Végül ehető virágokkal díszítjük.