Paprikakrémmel tekert sonkás karajszeletek
Egy lábasban a vajon megfuttatjuk a 3 evőkanál lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a felforrósított tejjel. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a paprikakrémet meg a kockákra vágott sonkát. Félretesszük hűlni. Közben a karajt oldalról bevágjuk, téglalap alakúra kinyitjuk. Megkenjük a paprikakrémmel, feltekerjük, mint a bejglit. Külön megsózni már nem kell a húst, mert a krémtől úgyis elég sós lesz. Leterítünk egy nagy, téglalap alakú alufóliát (ha nagyon vékony, akkor duplán vesszük), zsírral megkenjük. Rátesszük a hústekercset, felcsavarjuk, a két végén az alufóliát szaloncukorszerűen összecsavarjuk. Beletesszük egy
tepsibe, öntünk alá 2 dl vizet. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk 10-15 percet pihenni becsomagolva. Utána
deszkára emeljük, kibontjuk, vékony szeletekre vágva tálaljuk. Adhatjuk meleg fogásként, tetszés szerint választott körettel, de hidegen is nagyon finom, ráadásul
dekoratív, jól mutat az ünnepi asztalon.