Forrás: Pásztor Tünde

Paprikakrémmel tekert sonkás karajszeletek

Paprikakrémmel tekert sonkás karajszeletek

Egy lábasban a vajon megfuttatjuk a 3 evőkanál lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a felforrósított tejjel. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a paprikakrémet meg a kockákra vágott sonkát. Félretesszük hűlni. Közben a karajt oldalról bevágjuk, téglalap alakúra kinyitjuk. Megkenjük a paprikakrémmel, feltekerjük, mint a bejglit. Külön megsózni már nem kell a húst, mert a krémtől úgyis elég sós lesz. Leterítünk egy nagy, téglalap alakú alufóliát (ha nagyon vékony, akkor duplán vesszük), zsírral megkenjük. Rátesszük a hústekercset, felcsavarjuk, a két végén az alufóliát szaloncukorszerűen összecsavarjuk. Beletesszük egy
tepsibe, öntünk alá 2 dl vizet. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk 10-15 percet pihenni becsomagolva. Utána
deszkára emeljük, kibontjuk, vékony szeletekre vágva tálaljuk. Adhatjuk meleg fogásként, tetszés szerint választott körettel, de hidegen is nagyon finom, ráadásul
dekoratív, jól mutat az ünnepi asztalon.

kaloria 470 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink