Paprikamártásos oldalas tepsis tócsnival

Sóval és borssal meghintjük az egy- vagy kétcsontos darabokra vágott oldalast. Egy serpenyőben elősütjük a két evőkanál zsíron. Hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát, öntünk alá egy kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.

A mártáshoz egy serpenyőben megpirítjuk az egy evőkanál zsíron az egy evőkanál lisztet. Rátesszük a meghámozott, cikkekre vágott vörös- és lila hagymát, a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, és elkezdjük főzni. Hozzátesszük a kicsumázott, csíkokra vágott paprikákat is. Ha már összeesett, teszünk hozzá egy kávéskanál Worchester-szószt, sózzuk és borsozzuk, összerotyogtatjuk. Ráöntjük a kész sült oldalasra.

A körethez a burgonyát meghámozzuk, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra reszelt vöröshagymát, az áttört fokhagymát, a négy felvert tojást mega a három evőkanál puha zsírt. Sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk. Kizsírozott kerek formába vagy tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt pirosra sütjük. Háromszögekre vágva adjuk a paprikamártásos pecsenye mellé.

Gyömbéres oldalas citromos karalábéval

kaloria - CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink