Paprikapúderes csirke parajos burgonyapürével
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük, hozzáadjuk a vajat meg a tejet, és alaposan kikeverjük – vagyis hagyományos krumplipürét készítünk. A megtisztított, megmosott parajt egy nagyobb lábasban sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk, leszűrjük, majd vágódeszkán finomra vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát, sóval ízesítjük, azután a spenótkrémet a burgonyapüréhez adjuk, és fakanállal alaposan kikeverjük. A csirkemellfilét megsózzuk, meghempergetjük a fűszerpaprikában. Egy teflon- serpenyőben annyi olajat hevítünk, amennyi majd a hússzeletek közepéig ér. Beletesszük a csirkemell- filéket, és lassú tűzön – nehogy megégjen a paprika –, 15-20 perc alatt jól átsütjük. A húst felszeleljük, és a forró, parajos krumplipürével tálaljuk.