A paprikás csirkéhez nagyon finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és kevergetve addig sütjük, míg halványbarna nem lesz a színe. Ekkor levesszük a tűzről, és elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Belerakjuk a csirkedarabokat (a combokat elfelezzük alsó és felső részre), öntünk rá egy kicsi vizet, visszarakjuk a tűzhelyre, és alacsony hőmérsékleten elkezdjük főzni. Közben sózzuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott paradicsomot meg paprikát is. Időnként óvatosan megkeverjük, és ha nagyon elfőné a levét, pici vízzel pótoljuk.
A nokedlihez egy tálban felverjük a három tojást, hozzáadjuk a lisztet meg annyi vizet, hogy még éppen ne legyen szilárd a massza. Azonnal forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Fakanállal megkeverjük. Addig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, hideg folyóvíz alatt alaposan átmossuk, tálba borítjuk. Azonnal hozzákeverjük a libazsírt, hogy ne tapadjanak össze a kis galuskák. Jól illik mellé a hagyományos uborkasaláta.