Paprikás kifli köménnyel és sajttal

Kis langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel és a langyos tejjel. Végül beledagasztjuk a sót. Ha már szép fényes a tészta, elosztjuk egynegyed-háromnegyed arányban.

A nagyobbik részbe belegyúrjuk az őrölt pirospaprikát és négy dkg vajat, a fehér tésztába pedig csak a maradék vajat. A paprikás tésztából három, a fehérből egy cipót formázunk, letakarva hagyjuk megkelni.

Végül mindegyiket nagytányérnyi vékony körlappá nyújtjuk. A fehérre ráteszünk egy pirosat. Cikkekre vágjuk, felcsavarjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk köménnyel.

A sajtos kiflihez az egyik piros tésztát kiterítjük, megszórjuk a reszelt sajttal (egy csipetet félreteszünk a tetejére). Rárakjuk az utolsó piros tésztát. Ezt is cikkekre vágjuk, majd kiflivé tekerjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Lekenjük felvert tojással, teszünk rá egy kis reszelt sajtot. Ismét kelesztjük, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tökmagos túrós pogácsa

kaloria 240 CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink