A zsíron megpároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Megszórjuk bőven pirospaprikával, jól elkeverjük, és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott krumplit, a felkarikázott kolbászt, az összevágott paprikát és paradicsomot. Sóval, őrölt köménnyel és apróra vágott fokhagymával ízesítjük, majd az egészet félpuhára főzzük.
Amíg rotyog a paprikás krumpli, elkészítjük a galuskát. Villával összetörjük a juhtúrót, és összekeverjük a tojással. Felengedjük 1,5 dl vízzel, és hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. (Só nem kell hozzá, mert a juhtúró épp elég sós.) Kiskanállal a lassan fövő paprikás krumpliba szaggatjuk, és további 10 percig főzzük. Az elkészült ételt forrón tányérokba szedjük, és tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.
Az ételt Bíróné Szigetvári Edit készítette Gyomaendrődön a paprikáskrumpli fesztivál főzőversenyén.