Paprikás krumpli káposztával és galuskával

Apróra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, és kis zsiradékon üvegesre sütjük. Rárakjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük őrölt pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel, kis lángon forraljuk, hogy megpuhuljon a hagyma.

Rátesszük a megtisztított, feldarabolt újkrumplit, adunk még hozzá vizet, sózzuk, borsozzuk, majdnem készre főzzük.

Közben galuskatésztát kavarunk egy tojásból és körülbelül két evőkanál lisztből, beleszaggatjuk a fövő ételbe, pár perc múlva pedig belerakjuk a csíkokra vágott fejes káposztát. Már csak addig főzzük, míg a káposzta meg nem fő (nem szabad túlfőzni, akkor jó, ha még roppanós).

Füstölt csülkös paprikás krumpli

kaloria 270 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink