Paprikás kifli
Egy deci langyos tejben a cukorral és egy pici liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A többi lisztet elmorzsoljuk a tojással meg a tojássárgájával, hozzáadjuk az olajat, a sót, valamint a megkelt élesztőt, majd a tésztát jól kidolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Közben a vöröshagymát lereszeljük, és a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, s azonnal félrehúzzuk a tűzről, hogy ne égjen meg.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk, és megkenjük bőven a paprikás-hagymás zsírral. Picit meg is sózhatjuk. A tésztát összehajtogatjuk, és negyedórát pihentetjük. Utána fél centi vastagra kinyújtjuk – ne ijedjünk meg, kicsit ragadós –, majd háromszögekre vágjuk. Kifli formára feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk egész köménnyel, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.