Paprikás pompos

Paprikás pompos

Langyos vízbe beáztatjuk az élesztőt és a sót. Felfuttatjuk, majd belekeverjük a lisztbe. Jól kidolgozzuk kézzel vagy kanállal, de gyengére hagyjuk, mert 2-3 óra alatt kel meg. Utána elfelezzük, és elnyújtjuk jó ujjnyi vastagra. A 3 púpozott evőkanál zsírt felolvasztjuk, beletesszük az édes vagy erős fűszerpaprikát, ki hogyan szereti. Rászórjuk az őrölt fehér borsot is. Ecsettel vagy tollal rákenjük a tésztára, és összetekerjük, mint a bejglit. Kelni hagyjuk, majd megkenjük a tojássárgájával, és forró sütőbe tesszük. Amikor kisült, felszeleteljük. De készíthetjük másként is. Az előre kizsírozott és lisztezett tepsibe beletesszük az elnyújtott tésztát, és ott kenjük meg a fűszeres zsírral. Majd ráteszszük a másik lapot is. Ha megkelt, bekenjük jól tojássárgájával, és világospirosra sütjük. Ha már nem forró, kockákra szeleteljük. Ünnepre vagy hétköznapra, melegen és hidegen egyformán finom.

kaloria 350 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.