Paprikás sajtkrémmel rétegezett csirkemell
A csirkemellet lehetőleg egyforma, félcentis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük zúzott fokhagymával. A paprikákat kicsumázzuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. Kevés olajon mindkét oldalukat egy kicsit megsütjük, azután a paprikaszeletekbe betöltjük a krémsajtot.
A csirkemell szeleteket ugyanebben az olajban kisütjük,
vigyázva, hogy ne szárítsuk ki. A húst egy nagy, lapos
tányérra kiszedjük, majd következik a rétegezés: minden
szeletre egy piros, azután egy zöld töltött paprikaszelet
kerül. A tetejét betakarjuk fóliával, azután óvatosan lepréseljük (pl. zacskós sóval vagy cukorral), és a hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt egy kicsit formára igazítjuk,
és meg is melegítjük. Köretnek petrezselymes rizst készíthetünk hozzá.