Bedörzsöljük a combokat sóval, borssal, összevágott bazsalikommal, zúzott fokhagymával. Hagyjuk állni egy órát hideg helyen.
A padlizsánt jól megmossuk, levágjuk a végét, a húsát héjastul apró kockákra vágjuk. Egy nagy, száraz serpenyőben több adagban megpirítjuk. Az utolsó adaghoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, ezzel már éppcsak átforgatjuk, és már vesszük is le a tűzről.
Belekeverjük az előző adag(ok)ban megsütött padlizsánkockákat is, végül finoman sózzuk és borsozzuk.
A bepácolt csirkecombokat belefektetjük egy kizsírozott tepsibe. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, közékanalazzuk a paradicsomos padlizsánt, rászórjuk az összevágott hagymaszárat. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben körülbelül egy órát sütjük.
Levesszük róla a takarást, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk. Magában is finom, de kínálhatjuk főtt tésztával, rizzsel, ropogós zsemlével.