Forrás: Pásztor Tünde

Paradicsomos sült makaróni

Paradicsomos sült makaróni

A tésztát sós vízben kifőzzük. A raguhoz olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a kevés vízzel hígított paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított friss oregánót, majd a darált húst is.
Megsózzuk, egy csipetnyi cukorral szelídítjük az ízét, azután takaréklángon, fedő alatt pároljuk. Amikor majdnem kész, beleöntjük a vörösbort, és azzal még egyszer összeforraljuk.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A leszűrt tésztát összekeverjük a reszelt sajt kétharmadával meg az apróra vágott petrezselyemmel. A felét kiolajozott tűzálló tálba terítjük, aztán betesszük a forró sütőbe, hogy egy kicsit megolvadjon a sajt. A tálat kivesszük, a tésztára simítjuk a ragut, és betakarjuk a tészta másik felével. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és a 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

kaloria 620 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.