Parajos burgonyagombóc mascarponés-ricottás öntettel

Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Leszűrjük, és még tűzforrón áttörjük. Nagy tálban kiterítjük, hagyjuk langyosra hűlni. Közben a megtisztított parajt forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, egy perc főzés után leszűrjük, majd botmixerrel pürésítjük. Ha kell, kis vizet vagy tejet önthetünk hozzá.

A parajpürét hozzákeverjük a kihűlt tört burgonyához, hozzáadjuk a két egész tojást, sóval és borssal ízesítjük. Annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy jól formázható, nem túl kemény, nem túl lágy tésztát kapjunk. Vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk belőle. Bő sós vizet forralunk, és pár perc alatt kifőzzük benne a gombócokat. Kiszedjük, kis vajjal átkeverjük.

Az öntethez a vajon megdinszteljük a szeletekre vágott fokhagymát a kakukkfűággal. Kidobjuk belőle a kakukkfüvet, hozzákeverjük a mascarponét és a ricottát, pár percig főzzük együtt, közben ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal. Tányérokba szedjük a gombócokat, és jó bőven meglocsoljuk a fehér mártással.

Tavaszi krumplinudli

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.