Vastag szeletekre vágjuk a csirkehúst. A szeletek mindkét oldalát meghintjük sóval és darált fekete borssal. A spenótot megtisztítjuk, forrásban lévő sós vízbe dobjuk, egy perc múlva szűrővel hideg vízbe átemeljük, majd leszűrjük.
Kikenünk a vajjal egy kisebb tepsit. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, elosztjuk a tepsi alján, finoman sózzuk. Rátesszük a leszűrt spenótot. A tetejére jönnek a befűszerezett hússzeletek, rádobjuk a kakukkfüvet is. Összekeverjük a bort a tejszínnel, ráöntjük a rakottasunkra. 170 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a hús, a rizst egy lábasban átforrósítjuk a vajon. Ráöntjük a tűzforró alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt készre főzzük. A mandulát száraz serpenyőben világosra pirítjuk, tálalásnál rászórjuk majd a rizs tetejére.