Parajos galuska rukkolával, fenyőmaggal és savanyú tojással

Kevés olívaolajon megpirítjuk a fenyőmagot és a szeletekre vágott fokhagymát.

Rádobjuk a megtisztított, leszárított parajt meg a rukkolát, és már csak addig melegítjük, míg össze nem esnek a levelek. Sózzuk.

A lisztből és 6-8 tojásból a szokásosnál kicsit keményebb galuskatésztát keverünk.

Deszkáról forró, sós vízbe szaggatjuk, vízbe mártott késsel. Mivel nagyobbak a tésztadarabok, a szokásosnál kicsit hosszabb ideig főzzük. A spenótos alapra szedjük, összeforgatjuk.

Egy kis fazékban sós-ecetes vizet forralunk, beledobunk egy babérlevelet is. Egyesével beleütjük a tojásokat. Három-négy percig főzzük, így folyós marad a közepük.

Egy-egy tojást rakunk a kitálalt zöldséges tészta tetejére, megszórjuk fenyőmaggal

kaloria 420 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.