Parajsaláta fokhagymás csirkemájjal és laskagombával

Parajsaláta fokhagymás csirkemájjal és laskagombával

Először elkészítem az öntetet: a húsalaplét egy fazékban felmelegítem. A hagymákat megtisztítom, finomra vágom, majd az alapléhez adom, és körülbelül 2 percig főzöm. A húsos, érett paradicsomot forró vízbe mártom, majd jeges vízbe teszem – így könnyebb a héjától megszabadítani. A paradicsom húsát kis kockákra vágom, és az alapléhez adom. Sóval, borssal, ecettel fűszerezem, a mogyoróolajjal egy percig tumixolom, majd hűlni hagyom.
A parajlevelet megtisztítom, és csak az egészséges, fiatal, zsenge leveleket tartom meg. Folyó vízben többször átmosom, egy szitában lecsepegtetem, és száradni hagyom. A frizé salátával a spenóthoz hasonlóan járok el. A laskagombát többször átmosom, feldarabolom, és szitában leszárítom. Egy teflonserpenyőben felforrósítom az olajat, beleöntöm a gombát, és 4 perc alatt minden oldalát megsütöm, majd melegen tartom. A csirkemájat leöblítem, az epés részeket kivágom. Megkenem az áttört fokhagymával, betekerem szalonnával, fogvájóval megtűzöm. Zsiradékkal megkent tepsiben, sütőben megsütöm, és melegen tartom. A napraforgómagot forró vajban megpirítom.
Tálaláskor a frizé salátát felhalmozom a tányéron, a szalonnaköntösbe bújtatott csirkemájat és a laskagombát szépen mellé rendezem. Meglocsolom az
öntettel, és rászórom a pirított napraforgómagot.

kaloria 430 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink