Forrás: Receptposta

Paré - Receptpostánkba érkezett

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc – FŐZÉS: 30 perc – Ezt az ételt olyankor készítjük, amikor már van a kertben reteklevél, tormalevél (vagy cékla-, karalábé- stb.). Begyűjtünk a kertből egy kosárka friss levelet. A lapikat (leveleket) sós vízben kissé megabáljuk, kiválogatjuk a nagyobb, szebb leveleket, és megtöltjük a következő töltelékkel. Egy lábosban megfuttatjuk a vöröshagymát, rádobunk kis pirospaprikát, egy marék rizskását. Ezt ráöntjük a darált húsra, ízesítjük sóval, borssal. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kiválogatott, szép leveleinket. A megmaradt abált leveleket laskára vágjuk. Egy lábosban kipirítunk egy jó szelet felaprított füstölt szalonnát. Rátesszük a laskára vágott zöldek egy részét, kissé sózzuk, sorba ráhelyezzük a kis töltelékeinket. Betakarjuk a laskára vágott zöldekkel, felöntjük vízzel, lefedjük, és puhára főzzük lassú tűzön. Amikor megfőtt, kis ecetet, illetve citromlevet löttyintünk rá. Még egyet lobban, és kész is van. Savanykás házi tejfellel, friss kenyérrel tálaljuk. Nagyon különleges, egyedi ízű étek.

kaloria 450 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink