Parmezános-májas töltött csirke
- Megmossuk a csirkét, papírtörlővel szárazra töröljük. Ujjal fellazítjuk a bőrét a melle és a combja felett, kívül-belül besózzuk, és hagyjuk állni, míg elkészítjük a tölteléket.
- Beáztatjuk a széttépett zsemléket tejbe. A hagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldjét meg a kinyomkodott, szétmorzsolt zsemlét. Belekeverjük a felvert egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a lereszelt sajtot és a kockára vágott májat is.
- Habzsákba töltjük, és betöltjük a csirke fellazított bőre alá és a hasüregébe. Kizsírozott tepsibe fektetjük. Alufóliával lezárjuk. 160-170 fokos sütőben sütjük 100 percig, utána fólia nélkül még 20 percig pirítjuk.