Párnácska (Széllel bélelt)

Párnácska (Széllel bélelt)

A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal, pici sóval, ízlés szerint kevés cukorral, s annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd kinyújtás után olvasztott zsírral megkenjük és összehajtogatjuk. Ezt a műveletsort – a nyújtást, zsírozást és hajtogatást – háromszor ismételjük meg, közben a tésztát minden alkalommal pihentetjük fél órát. Utoljára 1 cm vastagra kinyújtjuk, és derelyemetélővel kis párnácskákra daraboljuk. Bő, forró zsírban vagy olajban kisütjük, sütés után vaníliás porcukorban megforgatjuk.

kaloria 210 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink