Kevés zsiradékon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még egy percig együtt sütjük. A sárgarépát és a gyökeret meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, rászórjuk a hagymás alapra, elkezdjük párolni. Ha elkezd pirulni, megsózzuk, és tovább főzzük. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát, kevergetve roppanósra pároljuk. Ha kész, megszórjuk a liszttel és az őrölt pirospaprikával, átkeverjük, felöntjük az alaplével, sűrűre forraljuk. Végül hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét, borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk.
Belekanalazzuk egy kizsírozott sütőtálba. A krumpliból, a vajból és a tejből klasszikus burgonyapürét készítünk. Rásimítjuk a húsos ragu tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul.