Lesúroljuk az édesburgonyát, egyesével alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük. Még melegen lehúzzuk a héját, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, és jó habosra kikeverjük. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk, közben fakanállal néha átkeverjük, összetörjük a nagyobb húsrögöket. Ha szépen megpirult, ezt is sózzuk, borsozzuk. Most adjuk hozzá az áttört fokhagymát, a meghámozott és feldarabolt sárgarépát, gyökeret. Meghintjük az őrölt babérral, ízesítjük rozmaringgal, kakukkfűvel, és tovább pároljuk. Ha a gyökérzöldségek már majdnem puhák, belekeverjük a felkarikázott halványított zellert, a fagyasztott zöldborsót. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, a vörösbort, belekeverjük a sűrített paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és jól összerotyogtatjuk, nagy lángon sűrűre főzzük.
Ha már kellően sűrű, akkor beleöntjük egy tepsibe. A tetejére rakjuk az édesburgonya-pürét. 180 fokos sütőben ropogós pirosra sütjük.