Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

A füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és világosra pirítunk rajta egy fej reszelt vöröshagymát. Meghintjük egy evőkanál pirospaprikával, és belerakjuk a kockákra
vágott sertéshúst. Megsózzuk, őrölt babérlevéllel és köménnyel ízesítjük, majd egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Közben egy másik edényben az olajon kevergetve megpirítjuk a tarhonyát. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt öt percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott burgonyát, megsózzuk, azután lefedve, lassú tűzön megpuhítjuk. Mikor puhulni kezd, hozzáadjuk a négybe vágott zöldpaprikát meg a négybe vágott paradicsomot (télen lecsóval helyettesíthetjük),
s amikor teljesen puha a burgonya meg a tarhonya is, összekeverjük a pörkölttel. Végül az egészet összeforraljuk, és ecetes paprikával vagy uborkával tálaljuk.

kaloria 660 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.