Elkezdünk habot verni a fehérjékből az evőkanálnyi ecettel. Ha már kifehéredett, akkor fokozatosan nagyon kis adagokban kanalazzuk hozzá a sóval elkevert cukrot. Ha a fele már a habban van, beleforgatjuk a keményítőt, majd a maradék cukrot is hozzáadagoljuk, óvatosan, több kis adagban. A végén szép, fényes, kemény habot kapunk.
Egy sütőpapírra ceruzával 22-24 cm átmérőjű kört rajzolunk. Megfordítjuk a papírt, hogy lefelé nézzen a vonal. Rákanalazzuk a habot, a közepe semmi esetre se legyen púpos, inkább legyen ott egy kis mélyedés. 150 fokos sütőben körülbelül egy órán át szárítjuk. Utána hagyjuk teljesen kihűlni.
Habot verünk a tejszínből a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ráhalmozzuk a kihűlt habcsók tetejére, végül eperrel (vagy valamilyen más, kicsit savanykás gyümölccsel) megrakjuk, pár mentalevéllel díszítjük.