Pekingi hagymás sertéshús
A vékonyra csíkozott sertéshúst bő, forró olajban kb.
1 percig sütjük, majd szűrő segítségével kiszedjük és
lecsepegtetjük. Ezt követően egy wokba 1 merőkanál
alaplevet teszünk, és felhígítjuk benne az édesbabszószt. Belerakjuk a pirított húst, hozzáadjuk a fűszereket, kicsit besűrítjük a kevés vízben feloldott étkezési keményítővel, majd erős lángon, kevergetve kb. 2 percig főzzük, ügyelve arra, hogy a hús ne maradjon kemény.
Palacsinta
A tésztát a húsos derelyéhez hasonló módon készítjük
el, azzal a különbséggel, hogy az 1 kg lisztet 5 dl meleg
vízzel gyúrjuk össze, és a végén a tésztarudakat kisebb
adagokra, 10-15 részre vágjuk. Ezeket golyó alakúra formázzuk, a golyókat a tenyerünkkel laposra nyomogatjuk. Két-két tallért olajozva, kissé elcsúsztatva egymásra helyezünk, és vékony palacsinta vastagságúra kinyújtjuk. A palacsintákat egymásra tesszük, majd gőz fölött 20-25 percig pároljuk letakarva, amíg megpuhulnak. Serpenyőben is készíthetjük, ekkor egy kevés szezámolajon oldalankét kb. 2 percig sütjük. Tálaláskor a szószos húst a tányér közepére helyezzük, a szélére rakjuk a vékonyra vágott póréhagymát és kígyóuborkát,
valamint a négybe hajtott palacsintákat. A palacsintákba
egy-egy falat hagymát, uborkát, illetve húst helyezünk, és betekerve fogyasztjuk.