Penyigei szilvalekváros fánk
A lisztet megszitáljuk. Közben az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez adjuk a maradék cukrot, sót, tojássárgáját és a margarint, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és dagasztjuk. Közben
annyi langyos vizet öntünk hozzá, amennyit megkíván. A tésztát közepes keménységűre dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a tál oldalától, és hólyagos. A tésztát szobahőmérsékleten, letakarva megkelesztjük. Lisztezett
gyúrótáblára kiborítjuk. Szélét kicsit meghúzzuk, és tenyérnyi csíkokat készítünk. Ezekbe tesszük a lekvárt,
összehajtjuk a szélét, elnyomjuk, és az egészet meghúzzuk, majd kéthárom fonást készítünk rajta. A két
végét összenyomjuk. Forró olajban mindkét oldalát narancssárgára sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.