Felvágjuk az oldalast egy-két csontot tartalmazó darabokra. Bedörzsöljük sóval és őrölt borssal. Egy kis sütőtálat kikenünk zsiradékkal. Belefektetjük a befűszerezett húsdarabokat. Mellészórjuk az egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Öntünk alá körülbelül egy deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben körülbelül egy órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és pár perc alatt megpirítjuk a tetejét.
Közben elkészítjük a főzeléket. A karalábét meghámozzuk, apró kockákra felvágjuk. Beleszórjuk egy lábasba. Meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldje felével. Ha szép a zöldség, akkor belevágunk pár friss zöld levelet is. Hozzáadjuk a vajat, és kicsi lángon fedő nélkül puhára pároljuk, közben időnként megkeverjük. Ha már majdnem puha a zöldség, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és készre főzzük. Közben a lisztet vagy a keményítőt csomómentesre keverjük körülbelül egy deci hideg vízben, hozzáöntjük a megfőtt zöldséghez, elkeverjük, és egy-két percig kevergetve forraljuk kis lángon. Végül levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyem másik felét meg a tejfölt. Feltétként az oldalast adjuk mellé.