Finomra vágjuk a vöröshagymát. Egy fazékban megdinszteljük a két evőkanál libazsíron. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, és együtt sütjük 2-3 percig.
Ekkor mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt libabelsőség, erős lángon fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Felöntjük az alaplével, és visszarakjuk a főzőlapra. Elkezdjük főzni, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha már félig puha a szív és a zúza, beletesszük a lébe a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Ha már azok is majdnem puhák, akkor tesszük csak a lébe a meghámozott, felkockázott almát, a megtisztított, felszeletelt gombát, valamint a fagyos borsót és a felaprított sütőtököt.
Addig főzzük, míg minden meg nem puhul. A keményítőt kis hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejszínt. Hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez, és pár percig forraljuk. Végül reszelünk hozzá citromhéjat, és facsarunk hozzá a citrom levéből is egy-két evőkanálnyit.