Pikáns panírozott favágó módra

Pikáns panírozott favágó módra

A hússzeleteket kiveregetjük, majd besózzuk. A megtisztított gombát apróra vágjuk. Felaprítjuk a fokhagymagerezdet meg a petrezselymet. A hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután
elkészítjük a gombaragut: 2 evőkanál olajon, lassú tűzön mintegy 10 percig pároljuk a gombát, majd hozzáadjuk a fokhagymát meg a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nagyméretű serpenyőben olajat forrósítunk és kisütjük a bepanírozott hússzeleteket. Ha már kész, tűzálló
tálba helyezzük, ráhalmozzuk az elkészült ragut, arra a sonkaszeleteket, legfelülre a sajtszeleteket. 200 fokra
előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Forrón tálaljuk, burgonyapürével, esetleg egy üveg jó borral.

kaloria 620 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink