Pikáns sajttorta zöldséggazdagon

Töltelék

Ízletes, különleges sós sütemény, friss zöldségekkel gazdagítva. Érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni a sütést. A zeller vagy petrezselyem zöldjét felaprítom, a pritamint, póréhagymát megtisztítom és apró kockákra vágom. Ha ezzel végeztem, a túrót burgonyatörővel csomómentesre töröm, alaposan elkeverem a krémsajttal, liszttel, zöldségekkel, tojással, tejföllel és az összezúzott fokhagymával.

Tészta

Ezt követően jöhet a tésztakészítés, de ne feledkezzünk
meg a sütőt előmelegíteni 180 fokra (gázsütő 5-ös fokozat). A vajat megolvasztom, elkeverema zsemlemorzsával, a korianderrel, a cukorral és csipetnyi
sóval. Ha jól összeállt a tészta, kifóliázok, kivajazok, liszttel
megszórok egy 20 cm-es tortaformát, és a tésztamaszszát
egyenletesen belenyomkodom úgy, hogy az oldalát
is befedje. Végül nem marad más hátra, mint a tésztaformát megtölteni a sajtos-túrós-zöldséges masszával, és kb. 50 perc alatt megsütni. A tortaformából már csak akkor veszem ki, amikor kihűlt, így biztos, hogy egyben marad.

kaloria 280 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink