A PISKÓTÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 7 perc – Vékony piskótát sütünk a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
A KRÉMHEZ:
Tűzálló tálba tesszük a két tojásfehérjét, a glükózszirupot, a kristálycukrot és a citromlevet. Gőz felé rakjuk, és kevergetve majdnem forrásig melegítjük. Elektromos habverővel pár percig verjük, míg nagyon kemény krémet nem kapunk. Fakanállal kevergetve kihűtjük. Összevegyítjük a krémsajtot a vaníliás cukorral, és ezt eldolgozzuk a kihűlt krémmel, végül beleforgatjuk a kávét, úgy, hogy kicsit márványos maradjon. Összeállítás: egy kis tepsi aljába szabjuk a piskótát (a maradékra nem lesz szükség). Rásimítjuk a kávés krémet.
A TETEJÉRE:
A tetejét sűrűn kirakjuk pillecukorral, és konyhai fáklyával kicsit rápirítunk.