Pilóta keksz

A vaníliás kekszekhez a tojás kivételével az összes hozzávalót késes betétű robotgépbe tesszük, és pár perc alatt összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig forgatjuk, míg össze nem áll a tészta. Ha túl morzsás lenne, akkor adunk hozzá egy evőkanál hideg vizet is. A kész tésztát cipóvá formázzuk, átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább 15 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

Ugyanezt ismételjük a kakaós tésztával is (ha ebben a sorrendben csináljuk, akkor még a robotgépet sem kell elmosni a kettő között).

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk külön-külön a kétféle tésztát körülbelül 2 mm vastagra, és 3-4 centi átmérőjű korongokat vágunk ki belőlük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokos sütőben körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Kiszedjük a tepsiből, teljesen hidegre hűtjük.

A krémhez felforraljuk a tejszínt a mézzel, kicsit kihűtjük. Gőz felett összeolvasztjuk a feldarabolt csokit a vajjal és a vaníliaőrleménnyel, majd összedolgozzuk a mézes tejjel. Habzsákba töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg kakaós kekszekre nyomunk egy-egy adag csokikrémet, majd a tetejére nyomunk egy-egy vaníliás kekszet.

Csokiszalámi sütés nélkül

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

A vaníliás kekszhez:

150 g finomliszt

1 tojássárgája

75 g vaj

50 g porcukor

1 kávéskanál vaníliaőrlemény

fél kezeletlen citrom reszelt héja

1 csipet só

A kakaós kekszhez:

120 g finomliszt

30 g cukrozatlan kakaópor

1 tojássárgája

65 g vaj

50 g porcukor

fél kezeletlen citrom reszelt héja

1 evőkanál citromlé

A töltelékhez:

100 g étcsokoládé

100 g tejszín

1 teáskanál vaj

1 teáskanál méz

1 kávéskanál vaníliaőrlemény

Ajánlataink