Pilóta keksz

Tészta

Habosra keverjük a tojásokat a porcukorral, a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a szalalkálit, és a tejjel jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik
felébe beletesszük a kakaót. Körülbelül egy órán át pihentetjük, utána 2-3 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A barna tészta tetejét húsklopfolóval meg is mintázhatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 180 fokos sütőben egymás után megsütjük.

Krém

Habosra keverjük a 20 dkg vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt kekszeket – egy-egy világosat meg egy-egy barnát – összeragasztunk vele. Pár napi
állás után sokkal finomabb.

kaloria 250 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink