Pincepörkölt csülökből és körömből

  1. A pincepörkölthöz a kicsontozott csülök bőrét és cupákos részét (persze csak ha nem szeretjük) levágjuk, a húst pedig felkockázzuk. A darabokra vágott körömmel együtt sós, babérleves vízben puhára főzzük.
  2. Egy másik edényben kiolvasztjuk lassan, nagyon lassan a szalonna zsírját. Rátesszük az apróra vágott hagymát meg a reszelt sárgarépát, és továbbra is lassan fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszereket is. Mikor a hús megpuhult, a levével együtt a hagymás keverékhez öntjük. Belekerül a bor meg a paradicsomlé, szükség szerint utánízesítjük, és az egészet lassú tűzön szép sűrűre főzzük. Fehér kenyérrel vagy főtt burgonyával, valamint kovászos uborkával tálaljuk.

Szőlős körömpörkölt

kaloria 620 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.