Pirított pulykamell mandulával gazdagítva
Az olajat egy magas falú serpenyőben felhevítjük, beletesszük a kockákra vágott pulykamellet. A húst sóval és borssal ízesítjük, aranybarnára sütjük, majd kiszedjük egy másik edénybe. A serpenyőben maradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát meg az
aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát, és tovább pirítjuk. Végül beletesszük a kockákra
vágott paradicsomot, a babérlevelet, majd felengedjük a
fehérborral és a szárnyasalaplével. Amikor a mártás kissé
beforrt, hozzáadjuk a pirított pulykamellkockákat. Szükség
szerint sóval és borssal utánaízesítjük, majd forrástól
számítva kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Párolt rizzsel
adjuk az asztalra.