Pisztrángos rétes
A pisztrángfilé bőrét lehúzzuk, az esetleges szálkáit eltávolítjuk, a farkát és a lepottyanni kívánó darabkákat levágjuk. Az ép szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva hideg helyre tesszük. A haldarabkákat
a tojásfehérjével és a tejszínnel, pici sóval és borssal ízesítve összeturmixoljuk. Az egyik cukkinit hosszában vékony szeletekre, a másikat kockákra vágjuk, majd rövid ideig blansírozzuk, és jól lecsepegtetjük. Egy réteslapot nedves konyharuhán kiterítünk, megkenjük
olvasztott vajjal, majd beborítjuk cukkiniszeletekkel. Ráterítjük a következő réteslapot, és kissé rá is nyomkodjuk. Két halszeletet egymás mellé ráhelyezünk, megkenjük a halpürével, majd a konyharuha segítségével összecsavarjuk a rétest. Hasonlóképpen járunk el a többi hozzávalóval is. A négy rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük úgy, hogy a püré legyen felül. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük.
A cukkinikockákat kevés forró vajon megfuttatjuk. Az elkészült rétest adagokra vágjuk, végül a rizlingmártással és a cukkinikockákkal tálaljuk. Köretnek főtt krumplit adhatunk hozzá.
Mártás
A mártáshoz a rizlinget a hallével meg a tejszínnel 2,5 dl-nyire beforraljuk, majd botmixerrel hideg vajat keverünk bele, végül sóval, borssal ízesítjük.