Pizza Vidék íze-módra

Pizza Vidék íze-módra

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és elvegyítjük egy teáskanál sóval. A közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a kockacukorral elkevert langyos tejben felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, öntünk bele kb. 2 dl langyos vizet, és az egészet összekeverjük. A tésztát jól kidolgozzuk, megdagasztjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, újra átgyúrjuk, a kezünkkel kinyújtjuk, kihúzkodjuk és a kiolajozott pizzaformába fektetjük.
Két paradicsomot lehéjazunk, a magjait eltávolítjuk, és összekeverjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sóval, borssal, kakukkfűvel
és majoránnával fűszerezzük. A masszát ezután a tésztára kenjük.
A csirkehúst bekenjük paprikakrémmel, majd csíkokra vágva kb. 5 percig pirítjuk a felforrósított vajon. Sózzuk és borsozzuk. A maradék paradicsomot szeletekre vágjuk, majd a hússal és a kukoricával együtt egyenletesen elosztjuk a tésztán. Végül megszórjuk a reszelt sajttal és meglocsoljuk az olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

kaloria 680 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.