Pizzaízesítésű csigazsemle

Egy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe kis mélyedést vájunk, ide morzsoljuk a friss élesztőt. Rászórjuk a cukrot, öntünk rá kevés langyos tejet. Húzunk a tetejére egy kis lisztet, és hagyjuk negyedórát állni, hogy felhabosodjon a kovász.

Közben az olívaolajba belekeverjük a fűszereket: az összevágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a sót (körülbelül egy bő teáskanálnyit).

Meglangyosítjuk a tejet, odakészítjük a dagasztótálhoz.

Az élesztős liszthez öntjük a fűszeres olajat, a tej nagy részét, és elkezdjük dagasztani. Szép, közepesen lágy, fényes tésztát gyúrunk, addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Ha szükséges, adunk még hozzá langyos tejet. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.

Utána mérleg segítségével 8-10 egyforma gombóccá osztjuk. Egyesével hosszú rúddá sodorjuk, mindegyikből csigát csavarunk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, jó távol egymástól, mert még nőni fognak. A tepsit könnyű ruhával letakarjuk, és még hagyjuk kelni egy fél órát.

Végül 170 fokos sütőben készre sütjük. Rácson hűtjük.

Lenmagos rozsos zsemle

kaloria 170 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink