Pljeskavica

Keverőtálba tesszük a háromféle darált húst. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, valamint a szintén picire vágott újhagymát. Rászórjuk a szódabikarbónát, ízesítjük sóval, borssal, majd alaposan összegyúrjuk. Ha túlságosan masszív lenne a keverék, akkor fél deci vizet is lehet hozzádolgozni. Hagyjuk állni egy negyedórát, majd nagyjából egyforma gombócokra osztjuk.

A gombóckákat kilapítjuk. Közepesen erős parázs felett lassan sütjük, hogy a belseje is jól átsüljön. Nagyon jól illik mellé a paprikából, padlizsánból főzött pikáns, fűszeres mártás, az ajvár.

Szerbek ősi hamburgere

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.