A CSOKOLÁDÉS TÉSZTAALAP
A sütőt 160 fokra előmelegítem, a kapcsos tortaformát (25 cm átmérőjű) kibélelem sütőpapírral. A tésztához a lisztbe keverem a sütőport, és átszitálom. Az apróra tördelt csokoládét a cukorral és a vajjal gőz fölött felolvasztom, átöntöm egy nagyobb tálba, és kihűtöm. A tojásokat belekeverem, majd a lisztet egy csipet sóval hozzádolgozom. A masszát a formába simítom, és 25 perc alatt készre sütöm. A formából kiborítom és kihűtöm.
A CSOKISZÓSZ
A csokoládészószhoz a tejet a cukorral felforralom, az apróra tördelt csokoládét felolvasztom benne. Felfőzöm, majd leveszem a tűzről, és kihűtöm. A barackokat lecsepegtetem, a felét pürésítem – vagy lekvárt használok –, a másik felét félreteszem. A tésztát körülbelül 2 cm-es kockákra vágom. A poharakba váltakozva lerakom a tésztakockákat a sárgabarackdarabokkal és a pürével. Csokoládészósszal leöntve kínálom.