Polentában gőzölt kukoricás pulykacsíkok
A pulykahúst kétcentis csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, azután egy kevés olajon megsütjük, és félretesszük.
A tejet feltesszük forrni, hozzáadjuk a vajat, pici sóval, reszelt szerecsendióval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor felforrt, apránként, folyamatos
kevergetés közben beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, sűrűn kevergetve keményre főzzük. Még
forrón rászórjuk a zselatint, s elkeverjük a kukoricakásában.
Egy pástétomformát kibélelünk fóliával úgy, hogy az túllógjon a peremén, azután az aljába belesimítjuk a polenta felét. Beletesszük a megsütött pulykacsíkokat,
majd megszórjuk a lecsepegtetett főtt kukoricával. A maradék polentát a tetejére halmozzuk, elsimítjuk, végül a forma tetejét is befedjük a fóliával. A tálat magas peremű tepsibe tesszük, a fele részéig felöntjük vízzel, és a polentát 90-100 fokos sütőben, körülbelül 30 perc alatt kigőzöljük. Amikor langyosra hűlt, felszeleteljük, és zöldsaláta ágyon tálaljuk.