Forrás: Ványi László

Pongyolába bújt tökös kakas

Pongyolába bújt tökös kakas

A kakasmellet kis kockákra vágjuk, a zsenge tököt meghámozzuk és szintén felkockázzuk. Egy serpenyőben
2-3 evőkanál olajat forrósítunk, belerakjuk a húst meg a tököt, és nagy lángon pirítani kezdjük. Sóval, apróra
vágott oregánóval ízesítjük. Addig pirítjuk, amíg a hús félpuha lesz. Ekkor ráütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a
lisztet, és gyorsan elkeverjük. A réteslapot széthajtogatjuk, kettesével egymásra fektetjük, majd 9 részre vágjuk. Megkenjük a maradék felvert tojással, a közepére halmozzuk és belecsomagoljuk a tölteléket. A két végét behajtogatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

kaloria 610 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink