Forrás: Receptposta

Pongyolás pörkölt

A PÖRKÖLT

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – FŐZÉS: 2 óra – SÜTÉS: 15 perc –
Hagyományos pörköltet készítünk a húsból, hagymából, olajból és fűszerekből. Azaz a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsiradékon. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, öntünk hozzá egy kicsi vizet, és kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk. Ízesíthetjük még egy-két paradicsommal, paprikával, köménnyel, esetleg fokhagymával. Még melegen kiszedjük a húsdarabokat a szaftból, és lehűtjük.

A TÉSZTA

Összegyúrjuk a tésztát az egész tojásokból, a lisztből, a puha vajból, sóból és annyi tejből, hogy jól formázható legyen az állaga. Két cipót gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán egyesével kinyújtjuk. A közepükre egy csíkban ráhalmozzuk a hideg pörkölthúst, felgöngyöljük a tésztát, a végeit behajtjuk alulra. Zsírral kikent tepsire rakjuk a két rudat, megszurkáljuk, és forró sütőben addig sütjük, míg a tészta világosbarnára nem pirul. Langyosan szeletekre vágjuk. Friss zöldségekkel és a felmelegített pörköltszafttal kínáljuk.

kaloria 670 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink