Pontyleves lebbenccsel
A szalonnát kockákra vágjuk, egy fazékban kiolvasztjuk
a zsírját. Beleteszünk egy nagy fej finomra vágott vöröshagymát, kevergetve üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk bőven fűszerpaprikával, hozzáadjuk a
megtisztított, kockákra vágott burgonyát, majd felengedjük
kb. 1,5 liter vízzel.
A lebbencstésztát egy tepsiben szétterítjük, a forró sütőben
rózsaszínűre pirítjuk, azután a leveshez adjuk. Sóval,
őrölt borssal ízesítjük, beletesszük a paprikát meg a
paradicsomot, és lassú tűzön főzni kezdjük.
Amikor a krumpli és a tészta már majdnem puha, hozzáadjuk a lebőrözött, beirdalt és kisebb darabokra vágott pontyfilét. Újra felforraljuk, de már csak pár percig rotyogtatjuk, mert a hal hamar megfő. Szükség szerint utánaízesítjük. Karikákra vágott hegyes, erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.