Pontyropogós

Pontyropogós

A pontyfiléket nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, összekeverjük az olajjal. Hűtőszekrényben pihentetjük félórán keresztül, ez alatt elkészítjük a „bundáját”. A kukoricalisztet ízesítjük őrölt köménnyel, durvára darált borssal, pici sóval, ebben megforgatjuk a bepácolt vékony pontycsíkokat. Forró olajban 3-4 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.

Harcsacurry-pástétom

Felkockázzuk a harcsát, kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Még langyosan hozzákeverjük a curryt,
hagyjuk kihulni. Közben az apóra vágott újhagymát meglocsoljuk pár csepp citrommal, megsózzuk. Hozzáadjuk
a harcsához a majonézt, a tejfölt, a joghurtot, a finomra vágott koriandert és a gyömbért. Ha szükséges, ízesítjük
sóval, borssal, citromlével. Összekeverjük, botmixerrel pürésítjük.

Tojásos füstöltbusa-pástétom

A busát lefilézzük. A nagyon apróra vágott újhagymát meglocsoljuk pár csepp citromlével, és sózzuk. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a joghurtot, a lereszelt főtt tojást , valamint a finomra vágott petrezselymet.
Ízesítjük sóval, fuszerezzük borssal, s ha még szükséges, meglocsoljuk egy pici citromlével. Összekeverjük,
botmixerrel pürésítjük.

kaloria 190 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.