Póréhagymás-tejszínes tészta dagadóba rejtve
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A póréhagymát először félbe, aztán hosszú csíkokra vagdossuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. A tejszínt kikeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a petrezselymet meg a póréhagymacsíkokat. Sózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, majd összeforgatjuk a lecsepegtetett tésztával.
A dagadót felszúrjuk és besózzuk, majd megtöltjük a
tésztatöltelékkel. (Ha marad a tál alján a tejszínes-tojásos léből, azt is utána öntjük.)
A hús végét összetűzzük, és kiolajozott tepsibe tesszük.
Öntünk alá 1,5-2 dl vizet, lefóliázzuk, és a 160 fokos sütőben 60-70 perc alatt megpároljuk. Végül levesszük róla a fóliát, és egy kicsit megpirítjuk a tetejét. Petrezselymes párolt rizzsel vagy burgonyapürével és salátával tálaljuk.