Pórés-zelleres újburgonya csirkecombfilével

Ledörzsöljük az újburgonya héját, mérettől függően felezzük, negyedeljük. Tetszőlegesen választott zsiradékkal vastagon kikenjük egy sütőtál alját és oldalát egyaránt. Beleszórjuk a feldarabolt krumplit.

A póréhagymát hosszában elfelezzük, alaposan kimossuk, majd felszeleteljük, a zellerszárakat is felkarikázzuk. A csirkecombfilét vastag csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A krumpli közé és tetejére rakjuk az előkészített zöldségeket, megszórjuk sóval, borssal, szárított elmorzsolt bazsalikommal. Közédugdossuk a sózott, borsozott csirkedarabokat is. A tetejére szórjuk a friss bazsalikomot, meglocsoljuk egy-két evőkanál olvasztott zsiradékkal. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Egy órán át sütjük, utána kivesszük, levesszük róla a takarást, és ha szükségesnek ítéljük meg, visszatoljuk a 200 fokra felemelt hőmérsékletű sütőbe, hogy megpirítsuk a tetejét. Egytálétel, köretet nem igényel, egy nagy tál salátát adjunk csak mellé.

Kolbászos töltött csirke sült főtt krumplival

kaloria 440 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink