Posírozott tojás firenzei módra
Egy kivajazott tűzálló tálba szépen lerakjuk a felszeletelt
marhanyelvet. A parajkrémet elkeverjük egy kevés forró
vajjal, és egy kanál segítségével a marhanyelv-talapzatokra kis kupacokat halmozunk. A tojásokat enyhén sós, ecettel kissé megsavanyított, forrásban lévő vízbe ütjük. A fehérjét egy kanállal gyorsan a sárgája köré rendezzük, hogy minél jobban megtartsák eredeti formájukat. A tojásokat 2-3 percig lassan forraljuk, majd szűrőlapáttal óvatosan kiszedjük, és a spenót tetejére helyezzük. Az egészet leöntjük két tojássárgájával és 2 dl tejföllel elkevert besamelmártással, a tetejét sűrűn meghintjük reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Besamelmártás
A besamelmártáshoz a vajból és a lisztből világos
rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel, és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, s lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.